Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse caprese stamppot

Italiaanse caprese stamppot

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 ml warme melk
  • 10 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 500 g verse spinazie
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 bollen mozzarella
Italiaanse caprese stamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en breng in een pan met koud water aan de kook.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin.
  3. Kook de aardappels gaar, giet af en laat droogstomen.
  4. Stamp de aardappels tot puree, samen met de warme melk en twee eetlepels van de zongedroogde tomaatjes.
  5. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng samen met de spinazie door de puree.
  7. Haal de kleinste blaadjes van de takjes basilicum en leg apart.
  8. Hak de rest van de basilicum in fijne reepjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  9. Meng de gesneden basilicum, mozzarella en ¾ van de pijnboompitjes door de stamppot.
  10. Garneer de stamppot caprese met de achter gehouden blaadjes basilicum en de pijnboompitjes.