
Italiaanse Cornetti
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
Ingrediënten
150 ml melk
1/2 vanillestokje
2 eidooiers (M)
30 g suiker
10 g bloem
2 blikjes afbakcroissants
6 el aardbeienjam
1 ei, losgeklopt
EXTRA bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de melk met het halve vanillestokje 10 minuten op laag vuur. Verwijder het vanillestokje, schraap met een theelepeltje de zaadjes eruit en doe deze terug in de melk.
Meng de eidooiers met de suiker en bloem in een kom. Schenk er al roerend de hete melk bij en doe alles terug in de pan. Breng de crème op matig vuur tegen de kook en roer goed met een lepel over de bodem van de pan, vooral als de crème begint te binden. Laat de crème even koken, doe over in een kom en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het croissantdeeg uit en vul 6 croissants met de banketbakkersroom. Vul de andere 6 croissants elk met een lepel jam. Leg telkens een lepel van de vulling op het brede deel van het deeg. Rol het vervolgens op en zorg dat de vulling wordt ingesloten.
Leg de croissants naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
190 kcal
Vetten
9 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
5 gram