Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse Cornetti

Italiaanse Cornetti

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 2 eidooiers (M)
  • 30 g suiker
  • 10 g bloem
  • 2 blikjes afbakcroissants
  • 6 el aardbeienjam
  • 1 ei, losgeklopt
  • EXTRA bakplaat, bakpapier
Italiaanse Cornetti product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk met het halve vanillestokje 10 minuten op laag vuur. Verwijder het vanillestokje, schraap met een theelepeltje de zaadjes eruit en doe deze terug in de melk.
  2. Meng de eidooiers met de suiker en bloem in een kom. Schenk er al roerend de hete melk bij en doe alles terug in de pan. Breng de crème op matig vuur tegen de kook en roer goed met een lepel over de bodem van de pan, vooral als de crème begint te binden. Laat de crème even koken, doe over in een kom en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het croissantdeeg uit en vul 6 croissants met de banketbakkersroom. Vul de andere 6 croissants elk met een lepel jam. Leg telkens een lepel van de vulling op het brede deel van het deeg. Rol het vervolgens op en zorg dat de vulling wordt ingesloten.
  4. Leg de croissants naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 190
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 22 g
  • Vet 9 g