
Italiaanse gehaktballetjes met verse pasta
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram gemengd gehakt
250 gram cherrytomaten
400 gram velderwten
350 gram verse pasta
20 gram basilicum
3 theelepels oregano
1 stuk ei
2 stuks sjalotten
2 teentjes knoflook
30 gram paneermeel
500 gram pastasaus tomaat
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalot en pel en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en hak de takjes en de blaadjes van de basilicum fijn.
2. Meng het gehakt met 2 theelepels oregano, de helft van de sjalot, het ei, het paneermeel, de helft van de basilicumblaadjes en de helft van de knoflook. Kneed goed en rol er balletjes van.
3. Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit kort de resterende sjalot samen met de knoflook, de oregano en de basilicumtakjes. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag en voeg de tomatensaus, de cherrytomaatjes en de velderwtjes toe. Laat het geheel 15 minuten doorkoken.
4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Serveer de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus bovenop de pasta en garneer met de resterende basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2919 Kj
Calorieën
694 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
88 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
35 gram