Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse gehaktballetjes met verse pasta

Italiaanse gehaktballetjes met verse pasta

Ingrediënten

  • 250 gram gemengd gehakt
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram velderwten
  • 350 gram verse pasta
  • 20 gram basilicum
  • 3 theelepels oregano
  • 1 stuk ei
  • 2 stuks sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram paneermeel
  • 500 gram pastasaus tomaat
Italiaanse gehaktballetjes met verse pasta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de sjalot en pel en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en hak de takjes en de blaadjes van de basilicum fijn.
  2. 2. Meng het gehakt met 2 theelepels oregano, de helft van de sjalot, het ei, het paneermeel, de helft van de basilicumblaadjes en de helft van de knoflook. Kneed goed en rol er balletjes van.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit kort de resterende sjalot samen met de knoflook, de oregano en de basilicumtakjes. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag en voeg de tomatensaus, de cherrytomaatjes en de velderwtjes toe. Laat het geheel 15 minuten doorkoken.
  4. 4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Serveer de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus bovenop de pasta en garneer met de resterende basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 694
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 88 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 10