
Italiaanse gehakttulband
6 pers.
ca. 55 min
Italiaans
Ingrediënten
4 sneetjes witbrood
100 ml melk
2 uien
1 teen knoflook
850 g rundergehakt
3 el olijfolie
2 el Italiaanse kruiden
1 ei
1 schaal rode, zoete trostomaatjes (200 g)
1 potje kappertjes (100 g), uitgelekt
1 pot groene olijven zonder pit (185 g)
½ bakje basilicum
Tulbandvorm, ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in ca. 4 min. glazig. Laat iets afkoelen. Doe het gehakt in een kom, voeg de ui, Italiaanse kruiden en het ei toe. Knijp het brood uit en voeg toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehakt gelijkmatig over de tulbandvorm. Druk goed aan. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Leg de laatste 10 min. de trostomaatjes er in een ovenschaal bij.
Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de kappertjes en olijven 3 min. Laat de tulband 5 min. uit de oven afgedekt rusten. Giet het vocht af en stort de het gehakt voorzichtig op een bord, verdeel de trostomaatjes, kappertjes, olijven en basilicum eromheen.
Lekker met de witlofsalade of de gepofte zoete aardappel.
Variatietip!
Dit gehaktbrood is de volgende dag tijdens de brunch ook heel erg lekker op brood. Serveer desgewenst met een beetje pesto, mosterd of mayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
633 kcal
Vetten
40 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
48 gram