Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse gehakttulband

Italiaanse gehakttulband

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 100 ml melk
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 850 g rundergehakt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 1 schaal rode, zoete trostomaatjes (200 g)
  • 1 potje kappertjes (100 g), uitgelekt
  • 1 pot groene olijven zonder pit (185 g)
  • ½ bakje basilicum
  • Tulbandvorm, ingevet
Italiaanse gehakttulband product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in ca. 4 min. glazig. Laat iets afkoelen. Doe het gehakt in een kom, voeg de ui, Italiaanse kruiden en het ei toe. Knijp het brood uit en voeg toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en kneed alles goed door elkaar.
  2. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de tulbandvorm. Druk goed aan. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Leg de laatste 10 min. de trostomaatjes er in een ovenschaal bij.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de kappertjes en olijven 3 min. Laat de tulband 5 min. uit de oven afgedekt rusten. Giet het vocht af en stort de het gehakt voorzichtig op een bord, verdeel de trostomaatjes, kappertjes, olijven en basilicum eromheen.
  4. Lekker met de witlofsalade of de gepofte zoete aardappel.

Variatie

Dit gehaktbrood is de volgende dag tijdens de brunch ook heel erg lekker op brood. Serveer desgewenst met een beetje pesto, mosterd of mayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 633
  • Eiwit 48 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 40 g