
Italiaanse hamburgers
Hoofdgerecht
8 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 eetlepel olie
1 ui (fijngesnipperd)
1 eetlepel tomatenpuree
600 gram half-om-half gehakt
4 eetlepels pesto
2 beschuiten (verkruimeld)
8 ciabattabroodjes
1 vleestomaat (in 8 plakjes)
1 bosje basilicum
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en fruit de ui circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1/2 minuut mee. Laat dit afkoelen.
2. Kneed het gehakt goed door met de pesto en het uienmengsel. Breng op smaak met zout en peper en voeg genoeg verkruimelde beschuit of paneermeel toe om het gehakt niet te veel te laten plakken.
3. Vorm 8 hamburgers van het gehakt en laat deze in de diepvries afgedekt met folie circa 30 minuten opstijven.
4. Rooster de hamburgers om en om op de barbecue in circa 8 minuten gaar.
5. Snijd de ciabattabroodjes open en beleg ze met een plak tomaat en een paar blaadjes basilicum.
6. Leg er een hamburger tussen en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie