
Italiaanse kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
200 gram kastanjechampignons (schoongeborsteld)
300 milliliter witte wijn
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
300 gram jongbelegen kaas (geraspt)
150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
150 gram mozzarella (in blokjes)
2 eetlepels maizena
2 eetlepels Italiaanse kruiden (gehakt)
0 ciabattabroden (in repen)
0 bleekselderij (in stukken)
0 cherry-/kerstomaatjes
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons 2-3 minuten. Breng de witte wijn met de sjalotjes en knoflook aan de kook.
2. Voeg alle kaas al roerend in gedeelten toe en laat smelten. Meng de maizena met een beetje water en bind het kaasmengsel ermee. Schep de Italiaanse kruiden erdoor.
3. Serveer de fondue met de kastanjechampignons en de overige ‘dippers' eromheen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
41 gram
Meer recepten in de categorie