
Italiaanse kaasfondue
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 stengels bleekselderij (in stukken, dun geschild)
1 ciabattabrood (in stukjes)
30 olijven zonder pit
1 courgette (in blokjes)
1 stronk broccoli (in roosjes)
8 soepstengels
1 bakje cherry-/kerstomaatjes
30 druiven
1 teentje knoflook (gehalveerd)
500 milliliter droge witte wijn
600 gram jonge kaas (geraspt)
200 gram belegen kaas (geraspt)
2 eetlepels maizena
6 zongedroogde tomaatjes (in stukjes, op olie)
2 eetlepels rode pesto
Bereidingswijze
1. Bereid de verschillende ingrediënten om in de kaas te dopen voor en zet de schaaltjes apart. Wrijf de bodem van de pan in met de knoflook.
2. Giet de wijn in de pan en breng deze tegen de kook aan.
3. Voeg in gedeelten de kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten.
4. Roer de maïzena glad met een scheutje wijn of water en voeg dit mengsel al roerende bij de fondue.
5. Meng de gedroogde tomaten, pesto en versgemalen peper erdoor. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en zet de schaaltjes met ingrediënten eromheen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1225 kcal
Vetten
72 gram
Waarvan verzadigd vet
41 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
61 gram
Meer recepten in de categorie