
Italiaanse karbonade met tomatensaus en broccoli
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 schouderkarbonades
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie
1 pot tomatensaus
1 bol mozzarella (in stukjes)
400 gram broccoli
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 175°C.
2. Bestrooi de karbonades rondom met zout en peper. Meng de paprikapoeder met de oregano en olie en bestrijk hier de karbonades mee.
3. Verwarm een grillpan en rooster de karbonades om en om mooi bruin. Leg de karbonades met de jus in een ovenschaal.
4. Verwarm de tomatensaus en giet deze om de karbonades.
5. Verdeel de mozzarella over de karbonades en bak ze nog circa 20 minuten in de oven.
6. Kook intussen de broccoli beetgaar in water met wat zout.
7. Serveer de broccoli bij de karbonades.
8. Lekker met pasta of rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
490 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie