

Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
8.66 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipdijfilet
1 eetlepel Olijfolie mild
3 tenen Knoflook
2 takjes Rozemarijn
1 stuk Citroenen
2 stuks Bouillon kip
200 gram Rijst
150 gram Erwten
100 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
2. Smeer de kip in met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak aan beide kanten aan in een koekenpan tot goudbruin (de kip hoeft hier nog niet gaar te zijn).
3. Hak intussen de knoflook en rozemarijn fijn.
4. Doe de kip in een ovenschaal en bak 20 minuten af in de oven. Haal uit de oven en zet de kip opzij. Voeg aan de ovenschaal de rijst, knoflook, rozemarijn, sap van een halve citroen, de kipbouillonblokjes, 750 ml water, de erwten en spinazie toe. Meng door, leg de kip terug op de rijst en dek af met aluminiumfolie.
5. Bak het geheel nog eens 15 tot 20 minuten af, tot de kip en de rijst gaar is.
Meer recepten in de categorie