
Italiaanse kip met mozzarella, prei en tomaat
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
400 g kipdijfilet
4 takjes rozemarijn
1 zak buffelmozzarella (Galbani, 125 g)
1 kleine prei
250 g rode zoete trostomaatjes
½ bakje basilicum
3 el olijfolie
bakpapier
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Snijd de kip in reepjes en verdeel ze over 4 vellen bakpapier. Bestrooi met de rozemarijn en peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella in 8 plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de tomaatjes in partjes.
Verdeel de mozzarella, prei en tomaat en een paar basilicumblaadjes over de kip. Besprenkel met olijfolie en bestrooi weer met zout en peper.
Pak de lange zijdes vast en vouw die zigzaggend helemaal dicht. Draai aan beide kanten de uiteindes en vouw ze onder het pakketje en verpak in aluminiumfolie. Rooster ze in ca. 15 min. op de BBQ gaar. Garneer met extra basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
24 gram