
Italiaanse mini-trifles
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
200 gram marmercake (in stukjes)
8 eetlepels roodfruitlikeur
300 gram vlaaifruit kersen (blik 430 g)
1 beker slagroom (ca. 125 ml)
1 zakje vanillesuiker
100 gram mascarpone
4 cantuccini (grof gehakt)
0 pure chocolade (om te schaven)
Bereidingswijze
1. Verdeel de cake over de bodem van de glazen en besprenkel met de likeur. Schep het vlaaifruit erop.
2. Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Roer de mascarpone los en meng de slagroom erdoor. Schep het roommengsel in de glaasjes en dek af. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
3. Bestrooi met de cantuccini en schaaf wat chocolade erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
594 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie