
Italiaanse pasta met avocado
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 avocado
1 teen Bio+ Knoflook
1/2 Bio+ Citroen
250 GR Bio+ Cherrytomaatjes
50 GR Parmezaanse kaas
4 takjes Basilicum
400 GR Fusili
250 GR Diepvries doperwten
125 ML Crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak de avocado met een vork
2. Verwijder de schil van de knoflook en pers de knoflook.
3. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele gedeelte).
4. Halveer de cherrytomaatjes en rasp de Parmezaanse kaas.
5. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
6. Kook de fusili volgens de verpakking.
7. Kook de doperwten 2 minuten.
8. Meng de geprakte avocado met de knoflook, crème fraîche, peper, zout en 2 eetlepels kookvocht van de pasta. Verwarm de avocadosaus op laag vuur.
9. Giet de pasta af. Meng door de saus samen met de doperwten, tomaatjes en basilicum. Garneer met de citroenrasp en Parmezaanse kaas.
Tip: Geen rijpe avocado? Vervang deze dan door 200 gram gekookte doperwten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
551 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
4 gram