Italiaanse pasta met avocado - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse pasta met avocado

Italiaanse pasta met avocado

Italiaanse pasta met avocado product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 avocado
  • 1 teen Bio+ Knoflook
  • 1/2 Bio+ Citroen
  • 250 GR Bio+ Cherrytomaatjes
  • 50 GR Parmezaanse kaas
  • 4 takjes Basilicum
  • 400 GR Fusili
  • 250 GR Diepvries doperwten
  • 125 ML Crème fraîche
Bereiden
1. Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak de avocado met een vork
2. Verwijder de schil van de knoflook en pers de knoflook.
3. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele gedeelte).
4. Halveer de cherrytomaatjes en rasp de Parmezaanse kaas.
5. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
6. Kook de fusili volgens de verpakking.
7. Kook de doperwten 2 minuten.
8. Meng de geprakte avocado met de knoflook, crème fraîche, peper, zout en 2 eetlepels kookvocht van de pasta. Verwarm de avocadosaus op laag vuur.
9. Giet de pasta af. Meng door de saus samen met de doperwten, tomaatjes en basilicum. Garneer met de citroenrasp en Parmezaanse kaas.
Tip: Geen rijpe avocado? Vervang deze dan door 200 gram gekookte doperwten.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
78 g
vet
14 g
Kcal
551