
Italiaanse pastasalade met pestosaus
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
300 gram spiraaltjespasta
100 gram diepvriesdoperwten
6 eetlepels olijfolie extra vergine
1 bakje cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd, gewassen, 250 g)
20 groene olijven (in plakjes, zonder pit)
3 eetlepels groene pesto (potje)
100 gorgonzola (in blokjes)
10 blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze
1. Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee.
2. Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken. Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen. Laat pasta en doperwten afkoelen.
3. Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen. Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering.
4. Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen. De pasta mag niet papperig-zacht worden. Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes gorgonzola en blaadjes basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie