
Italiaanse piadina
6 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
300 gram Biologisch PLUS half-om-half gehakt
1 eetlepel oregano
200 gram buffelmozzarella
100 gram zongedroogde tomaten
100 gram Parmigiano Reggiano kaas
6 wraps
Zakje rucola (à 15 g)
Basilicum (à 15 g)
Extra nodig: grillpan
Bereidingswijze
1 Pel 1 teentje knoflook en snijd fijn.
2 Verhit een 1 eetlepel olijfolie in de pan en rul de Biologisch PLUS half-om-half gehakt samen met de knoflook bruin. Voeg 1 eetlepel oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
3 Scheur de buffelmozzarella in stukken, snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en rasp de Parmigiano Reggiano kaas.
4 Beleg vervolgens de linkerhelft van 6 wraps met het gehaktmengsel, mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en basilicum. Bestrooi ruim met de geraspte Parmigiano Reggiano kaas en vouw de wraps dubbel.
5 Verhit de grillpan en bak de piadina’s tot de kaas gesmolten is en de flatbreads voorzien zijn van een grillstreepje.
Variatietip!
De piadina’s kunnen ook gegrild worden in een tosti-ijzer voor het geval je geen grillpan hebt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
427 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
31 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie