Italiaanse risotto met champignons en kervel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse risotto met champignons en kervel

Italiaanse risotto met champignons en kervel

Italiaanse risotto met champignons en kervel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Bio+ ui
  • 2 tenen Bio+ Knoflook
  • 10 takjes Kervel
  • 250 GR Kastanjechampignons
  • 50 GR Parmezaanse kaas
  • 30 GR Bio+ Roomboter
  • 200 GR Risottorijst
  • 500 ML groentebouillon
  • 50 GR Mascarpone
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwijder de schil van de ui en snipper de ui. Verwijder de schil van de knoflook. Hak de knoflook fijn. Haal de kervelblaadjes van de takjes en hak de kervel grof. Verwijder de uiteindes van de kastanjechampignons. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Rasp de Parmezaanse kaas.
3. Smelt de boter in een koekenpan. Fruit hierin de ui glazig en voeg de knoflook toe. Fruit nog 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 tot 10 minuten mee.
4. Voeg de risotto toe aan het uimengsel en bak een paar minuten mee. Verdeel over een ingevette ovenschaal.
5. Giet de groentebouillon op de rijst, roer voorzichtig door en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar de risotto in ongeveer 25 minuten in de oven of totdat de rijstkorrels gaar zijn.
6. Roer als de risotto gaar is de mascarpone, de Parmezaanse kaas en de helft van de kervel door de risotto.
7. Garneer de risotto met de resterende kervel.
Tip: Voeg voor extra smaak gebakken spekjes of zalmsnippers toe.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
42 g
vet
11 g
Kcal
314