
Italiaanse risotto met champignons en kervel
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 Bio+ ui
2 tenen Bio+ Knoflook
10 takjes Kervel
250 GR Kastanjechampignons
50 GR Parmezaanse kaas
30 GR Bio+ Roomboter
200 GR Risottorijst
500 ML groentebouillon
50 GR Mascarpone
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwijder de schil van de ui en snipper de ui. Verwijder de schil van de knoflook. Hak de knoflook fijn. Haal de kervelblaadjes van de takjes en hak de kervel grof. Verwijder de uiteindes van de kastanjechampignons. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Rasp de Parmezaanse kaas.
3. Smelt de boter in een koekenpan. Fruit hierin de ui glazig en voeg de knoflook toe. Fruit nog 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 tot 10 minuten mee.
4. Voeg de risotto toe aan het uimengsel en bak een paar minuten mee. Verdeel over een ingevette ovenschaal.
5. Giet de groentebouillon op de rijst, roer voorzichtig door en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar de risotto in ongeveer 25 minuten in de oven of totdat de rijstkorrels gaar zijn.
6. Roer als de risotto gaar is de mascarpone, de Parmezaanse kaas en de helft van de kervel door de risotto.
7. Garneer de risotto met de resterende kervel.
Tip: Voeg voor extra smaak gebakken spekjes of zalmsnippers toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
314 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
4 gram