Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse rode wijn stoof met tagliatelle en spinazie

Italiaanse rode wijn stoof met tagliatelle en spinazie

Ingrediënten

  • 400 ml rode wijn
  • 600 gram riblappen
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 300 gram tagliatelle (pasta)
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 400 ml runderbouillonblokjes
  • 600 gram verse spinazie
  • 200 gram trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
Italiaanse rode wijn stoof met tagliatelle en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 120 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de riblappen in kleine stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
  2. 2. Voeg de ketchup, de runderbouillon, de rode wijn en de tomatenblokjes toe en laat minstens 2 - 3 uur stoven.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Halveer de trostomaatjes en bak 3 minuten mee.
  5. 5. Verdeel de tagliatelle over de borden en serveer met de spinazie en rode wijn stoof.
  6. Tip: Serveer met Grana Padano.

    Voedingswaarde

  • Kcal 743
  • Eiwit 50 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 8