
Italiaanse rode wijn stoof met tagliatelle en spinazie
4 pers.
ca. 120 min
Ingrediënten
400 ml rode wijn
600 gram riblappen
2 eetlepels tomatenketchup
300 gram tagliatelle (pasta)
400 gram tomatenblokjes in blik
400 ml runderbouillonblokjes
600 gram verse spinazie
200 gram trostomaten
1 teentje knoflook
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de riblappen in kleine stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
2. Voeg de ketchup, de runderbouillon, de rode wijn en de tomatenblokjes toe en laat minstens 2 - 3 uur stoven.
3. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Halveer de trostomaatjes en bak 3 minuten mee.
5. Verdeel de tagliatelle over de borden en serveer met de spinazie en rode wijn stoof.
Tip: Serveer met Grana Padano.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2919 Kj
Calorieën
743 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
50 gram