
Italiaanse salade met gegrilde biefstuk, balsamico-dressing, rucola en zongedroogde tomaatjes
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
2 biefstukken
150 g rucola
100 g Parmezaanse kaas flakes
4 takjes basilicumblaadjes
10 zongedroogde tomaatjes
2 el balsamico azijn
6 el olijfolie (eventueel van de zongedroogde tomaatjes)
Bereidingswijze
Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast en verpakking.
Schroei de biefstuk dicht in een hete pan met olijfolie.
Voeg een klontje boter toe nadat de biefstuk is omgedraaid en druip dit over de biefstuk.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de azijn met de olie.
Doe de rucola in de saladeschaal samen met de Parmezaanse kaas en meng de dressing erdoorheen.
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de salade.
Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en scheur eventuele grote basilicumblaadjes in stukjes.
Meng door de salade.
Haal de biefstukken uit de pan en laat een paar minuten rusten.
Snij in plakjes en meng door de salade.