Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse salade met gegrilde biefstuk, balsamico-dressing, rucola en zongedroogde tomaatjes

Italiaanse salade met gegrilde biefstuk, balsamico-dressing, rucola en zongedroogde tomaatjes

Italiaanse salade met gegrilde biefstuk, balsamico-dressing, rucola en zongedroogde tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunch
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 biefstukken
  • 150 g rucola
  • 100 g Parmezaanse kaas flakes
  • 4 takjes basilicumblaadjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el balsamico azijn
  • 6 el olijfolie (eventueel van de zongedroogde tomaatjes)
Bereidingsvideo
Bereiden
Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast en verpakking.
Schroei de biefstuk dicht in een hete pan met olijfolie.
Voeg een klontje boter toe nadat de biefstuk is omgedraaid en druip dit over de biefstuk.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de azijn met de olie.
Doe de rucola in de saladeschaal samen met de Parmezaanse kaas en meng de dressing erdoorheen.
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de salade.
Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en scheur eventuele grote basilicumblaadjes in stukjes.
Meng door de salade.
Haal de biefstukken uit de pan en laat een paar minuten rusten.
Snij in plakjes en meng door de salade.