
Italiaanse spinaziestamppot
2 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
750 gram aardappels geschild, in stukken
3 eetlepels olijfolie
200 gram salami in blokjes of reepjes
1 rode ui gesnipperd
500 gram spinazie panklaar
2 eetlepels pesto
150 gram gorgonzola in blokjes of verkruimeld
Bereidingswijze
Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salami en ui circa 2-3 minuten. Schep de spinazie erdoor en laat deze iets slinken. Giet de aardappels af en maak er een puree van met de rest van de olijfolie, zout, peper en pesto. Spatel het spinaziemengsel door de aardappelpuree. Serveer de stamppot met de gorgonzola erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1310 kcal
Vetten
89 gram
Koolhydraten
70 gram
Eiwitten
51 gram