Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse spinaziestamppot

Italiaanse spinaziestamppot

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels geschild, in stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram salami in blokjes of reepjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 500 gram spinazie panklaar
  • 2 eetlepels pesto
  • 150 gram gorgonzola in blokjes of verkruimeld
Italiaanse spinaziestamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salami en ui circa 2-3 minuten. Schep de spinazie erdoor en laat deze iets slinken. Giet de aardappels af en maak er een puree van met de rest van de olijfolie, zout, peper en pesto. Spatel het spinaziemengsel door de aardappelpuree. Serveer de stamppot met de gorgonzola erop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1310
  • Eiwit 51 g
  • Koolhydraten 70 g
  • Vet 89 g