
Italiaanse spinaziestamppot
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
100 ml olijfolie
1 knoflookteen, uitgeperst
500 g verse spinazie
1 bol mozzarella in stukjes
12 stuks zongedroogde tomaten
20 stuks groene olijven in plakjes
60 g pijnboompitten
zout en peper uit de molen
1 PLUS Gelderse rookworst
Bereidingswijze
1. Schil en halveer de aardappels. Kook ze in licht gezouten water, giet af en stamp ze tot puree.
2. Verwarm ondertussen de rookworst.
3. Verwarm in een steelpan op laagvuur de olijfolie en fijngesneden knoflook.
4. Rooster de pijnboompitten licht goudbruin.
5. Voeg de spinazie en de knoflookolie toe aan de aardappelpuree en roer door, totdat de spinazie geslonken is.
6. Roer dan alle overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rookworst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
915 kcal
Vetten
65 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
28 gram