Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse spinaziestamppot

Italiaanse spinaziestamppot

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 ml olijfolie
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 500 g verse spinazie
  • 1 bol mozzarella in stukjes
  • 12 stuks zongedroogde tomaten
  • 20 stuks groene olijven in plakjes
  • 60 g pijnboompitten
  • zout en peper uit de molen
  • 1 PLUS Gelderse rookworst
Italiaanse spinaziestamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil en halveer de aardappels. Kook ze in licht gezouten water, giet af en stamp ze tot puree.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst.
  3. Verwarm in een steelpan op laagvuur de olijfolie en fijngesneden knoflook.
  4. Rooster de pijnboompitten licht goudbruin.
  5. Voeg de spinazie en de knoflookolie toe aan de aardappelpuree en roer door, totdat de spinazie geslonken is.
  6. Roer dan alle overige ingrediënten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rookworst.

    Voedingswaarde

  • Kcal 915
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 65 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 8