
Italiaanse tomatensoep met kaas-uien bruschetta’s
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
19.39 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket tomatensoep
1 stuk Kleine rode ui
3 stuks Trostomaten
3 takjes Basilicum
2 theelepel Balsamico azijn
2 stuks Kaas-uienkruier
Bereidingswijze
1. Begin met de soep. Was de tomaten, schrap de wortel en snijd beiden in kleine stukjes. Snijd de ui in halve, dunne ringen. Pluk de tijm. Verhit de olijfolie in een soeppan op laag vuur. Pers het teentje knoflook en fruit deze met de ui aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee. Voeg daarna de wortel, peper en eventueel zout toe en bak al roerende gedurende 5 minuten, todat de ui en wortel zacht worden.
2. Voeg de gesneden tomaten en de tijm toe en bak deze circa een halve minuut mee. Voeg 750 ml water toe en breng dit aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel, totdat de tomaten uiteen vallen.
3. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen en doe in een bakje met ijskoud water. Laat 10 minuten staan en verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de kroontjes van de trostomaten en snijd in blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Giet de rode uien af en meng met de tomaten, basilicum, balsamico, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, peper en zout.
4. Verwarm de kaas-uienkruiers 5 minuten in de oven. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout, indien de soep iets te zuur is, kan je een theelepel suiker toevoegen.
5. Halveer de kaas-uienkruiers en top met het tomatenmengsel. Giet de soep in 4 diepe borden en serveer met de kaas-uien bruschetta’s.
Meer recepten in de categorie