

Italiaanse tomatensoep met kaas-uienbroodjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
9.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket tomatensoep
2 stuks Trostomaten
2 stuks Kaas-uienkruiers
1 bosje Basilicum
4 theelepel Balsamico crema
4 eetlepel Kookroom
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een staafmixer nodig en wordt niet de bereidingswijze van het verspakket aangehouden.
2. Schrap de wortel uit het verspakket en snijd in kleine stukjes. Snijd de tomaten uit het pakket en de extra trostomaten in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn en pluk de tijmtakjes.
3. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Voeg nu ook de wortel, peper en zout toe, en bak nog vijf minuten terwijl je regelmatig roert. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
4. Voeg de tomatenblokjes samen met de tijm en 750 ml water toe. Breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten koken tot de wortel zacht en gaar is.
5. Verwarm de kaas-uienkruiers 10 minuten in de oven. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in grove stukken.
6. Haal de kruiers uit de oven en snijd in reepjes van 2 centimeter breed. Pureer de tomaten en wortel met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de balsamico crema, kookroom en basilicum. Serveer samen met de kaas-uienbroodjes.
Meer recepten in de categorie