
Italiaanse tomatensoep met tortellini
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
2 pakjes gezeefde tomaten
750 milliliter groentebouillon
600 gram spinazie (panklaar)
220 gram tortellini gevuld met kaas
1 potje groene pesto
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij circa 2 minuten. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Kook de tortellini in circa 13 minuten beetgaar in de soep.
2. Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en schep wat pesto erin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
53 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie