
Italiaanse tomatensoep
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
water
olijfolie
700 gram tomaten
1 bolletje mozzarella
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels oregano
1 blikje tomatenpuree
2 stuks groentebouillon
2 stuks ciabattabroodjes
3 eetlepels mascarpone
20 gram basilicum
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes en de ciabatta in plakken. Scheur de mozzarella in stukken. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de steeltjes fijn.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook, de steeltjes van de basilicum en de helft van de oregano. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomaten en 3/4 van de basilicumblaadjes toe en roerbak 5 minuten. Blus vervolgens af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg 2 eetlepels mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
3. Verwarm een pan. Meng de overgebleven oregano met een scheut olijfolie, kwast de plakken ciabatta hiermee in en rooster in 5 minuten aan beide kanten knapperig. Beleg met de mozzarella en besprenkel met wat oregano-olie.
4. Garneer de soep met de overgebleven basilicumblaadjes en de mascarpone en serveer samen met de ciabatta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1515 Kj
Calorieën
361 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie