Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep

Ingrediënten

  • 700 gram cocktail trostomaten
  • 2 buffelmozzarella
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 ciabattabroodjes
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 20 gram basilicum
Italiaanse tomatensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes en de ciabatta in plakken. Scheur de mozzarella in stukken. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de steeltjes fijn.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook, de steeltjes van de basilicum en de helft van de oregano. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomaten en 3/4 van de basilicumblaadjes toe en roerbak 5 minuten. Blus vervolgens af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg 2 eetlepels mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  3. Verwarm een pan. Meng de overgebleven oregano met een scheut olijfolie, kwast de plakken ciabatta hiermee in en rooster in 5 minuten aan beide kanten knapperig. Beleg met de mozzarella en besprenkel met wat oregano-olie.
  4. Garneer de soep met de overgebleven basilicumblaadjes en de mascarpone en serveer samen met de ciabatta.