
Jackfruit stoof met doperwten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 stuks rode uien
550 gram Jackfruit
1 bosje platte peterselie
200 gram aardappelen vastkokend
1 stuk bruin stokbrood
300 ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten
150 gram doperwten
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de knoflook en ui. Giet de jackfruit af in een zeef en snijd in grove stukken. Hak de peterselie grof. Snijd de aardappel in grove stukken. Snijd het brood in schuine plakken.
2. Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de jackfruit en de aardappelen toe en bak mee voor 5 minuten. Voeg het bouillonblokje, 300 ml water en de gepelde tomaten toe. Stoof het geheel voor 15 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe.
3. Verhit een grillpan en kwast de plakjes brood in met olie. Grill de plakjes brood aan beide zijden totdat ze grillstrepen krijgen.
4. Verdeel de stoof over 4 borden, garneer met de peterselie en serveer samen met het gegrilde brood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1722 Kj
Calorieën
410 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie