Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Jackfruit stoof met doperwten

Jackfruit stoof met doperwten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 550 gram Jackfruit
  • 1 bosje platte peterselie
  • 200 gram aardappelen vastkokend
  • 1 stuk bruin stokbrood
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 150 gram doperwten
Jackfruit stoof met doperwten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de knoflook en ui. Giet de jackfruit af in een zeef en snijd in grove stukken. Hak de peterselie grof. Snijd de aardappel in grove stukken. Snijd het brood in schuine plakken.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een stoofpan en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de jackfruit en de aardappelen toe en bak mee voor 5 minuten. Voeg het bouillonblokje, 300 ml water en de gepelde tomaten toe. Stoof het geheel voor 15 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe.
  3. 3. Verhit een grillpan en kwast de plakjes brood in met olie. Grill de plakjes brood aan beide zijden totdat ze grillstrepen krijgen.
  4. 4. Verdeel de stoof over 4 borden, garneer met de peterselie en serveer samen met het gegrilde brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 410
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 18