
Jamkoekjes
Nagerecht
25 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
350 gram bloem
0 bloem (om te bestuiven)
2 theelepels bakpoeder
0.5 eetlepels speculaaskruiden
250 gram boter
175 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille-essence (bakproducten)
1 pot frambozenjam
0 poedersuiker (om te bestuiven)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap van 3-5 mm dik. Steek met de koekjessteker rondjes uit het deeg. Leg ze met een tussenruimte van circa 2 cm op de bakplaten.
2. Steek uit de helft van de koekjes met ene kleine koeksteker sterretjes en/of hartjes. Zet de bakplaten onder elkaar in het midden van de oven en bak 10-12 minuten, tot de randjes lichtbruin worden. Wissel halverwege de platen om.
3. Laat de koekjes afkoelen zodat ze stevig zijn. Bestrijk de dichte koekjes met een laag jam. Druk de uitgestoken koekjes erop. Bestuif met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
155 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie