

Japanse eiersaladebroodjes
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
3.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
10 stuks Eieren
10 Sprietjes Bieslook
8 sneetjes Casinobrood
4 eetlepel Mayonaise
2 eetlepel Yoghurt
1 theelepel Kerrie
1 theelepel Tabasco
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook hierin de 10 eieren 5,5 minuten en zet de timer pas aan op het moment dat het water weer kookt. Haal 4 eieren uit de pan en laat direct schrikken in koud water. Kook de resterende eieren nog 2 minuten. Laat de resterende 6 eieren in een andere bak met koud water schrikken zodat je weet welke eieren langer zijn gekookt. Snijd ondertussen de bieslook ragfijn en verwijder de korsten van het brood.
2. Pel de 6 eieren die 7,5 minuut hebben gekookt en hak fijn. Meng met de mayonaise, yoghurt, kerriepoeder, bieslook, tabasco en een snuf zout.
3. Pel de 4 eieren die 5,5 minuut hebben gekookt. Verdeel de eiersalade over vier sneetjes brood. Leg in het midden een gekookt ei en top met de laatste sneetjes. Halveer en serveer met de snijkant naar boven wijzend.
Meer recepten in de categorie