Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Japanse eiersaladebroodjes

Japanse eiersaladebroodjes

Ingrediënten

  • 10 stuks Eieren
  • 10 Sprietjes Bieslook
  • 8 sneetjes Casinobrood
  • 4 eetlepel Mayonaise
  • 2 eetlepel Yoghurt
  • 1 theelepel Kerrie
  • 1 theelepel Tabasco
Japanse eiersaladebroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook hierin de 10 eieren 5,5 minuten en zet de timer pas aan op het moment dat het water weer kookt. Haal 4 eieren uit de pan en laat direct schrikken in koud water. Kook de resterende eieren nog 2 minuten. Laat de resterende 6 eieren in een andere bak met koud water schrikken zodat je weet welke eieren langer zijn gekookt. Snijd ondertussen de bieslook ragfijn en verwijder de korsten van het brood.
  2. Pel de 6 eieren die 7,5 minuut hebben gekookt en hak fijn. Meng met de mayonaise, yoghurt, kerriepoeder, bieslook, tabasco en een snuf zout.
  3. Pel de 4 eieren die 5,5 minuut hebben gekookt. Verdeel de eiersalade over vier sneetjes brood. Leg in het midden een gekookt ei en top met de laatste sneetjes. Halveer en serveer met de snijkant naar boven wijzend.

    Voedingswaarde

  • Kcal 50
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 0 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 0