Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Japanse kanisalade met mango en surimi

Japanse kanisalade met mango en surimi

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 1 bosje korainder
  • 2 avocado's
  • 250 g surimisnippers
  • 100 g wortel julienne
  • 1 tl chilipeper
  • 3 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 1 kropsla
  • 4 el sesamzaad
Japanse kanisalade met mango en surimi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de uiteindes van de komkommer. Halveer in de lengte en schraap er met een theelepeltje de zaadlijsten uit. Halveer in de breedte. Snijd elk stuk in dunne lucifertjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne lucifertjes. Hak de koriander fijn. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s en snijd in dunne plakjes.
  2. 2. Meng de komkommer met de mango, surimi, wortel chilivlokken, mayonaise, yoghurt, de helft van de avocado en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Haal de kropsla uit elkaar en spoel kort onder de kraan. Scheur grote bladeren in stukken. Verdeel over een grote schaal of vier bordjes. Leg hierop de salade. Garneer met de resterende koriander, avocado en sesamzaad.