

Japanse kanisalade met mango en surimi
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
11.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Komkommer
1 stuk Mango
1 bosje Koriander
2 stuks Avocado
250 gram Surimisnippers
100 gram Wortel julienne
1 theelepel Chilipeper vlokken
3 eetlepel Mayonaise
4 eetlepel Yoghurt
1 stuk Kropsla
4 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteindes van de komkommer. Halveer in de lengte en schraap er met een theelepeltje de zaadlijsten uit. Halveer in de breedte. Snijd elk stuk in dunne lucifertjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne lucifertjes. Hak de koriander fijn. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s en snijd in dunne plakjes.
2. Meng de komkommer met de mango, surimi, wortel chilivlokken, mayonaise, yoghurt, de helft van de avocado en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
3. Haal de kropsla uit elkaar en spoel kort onder de kraan. Scheur grote bladeren in stukken. Verdeel over een grote schaal of vier bordjes. Leg hierop de salade. Garneer met de resterende koriander, avocado en sesamzaad.
Meer recepten in de categorie