Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Japanse rijstbowl met paddenstoelen en ei

Japanse rijstbowl met paddenstoelen en ei

Ingrediënten

  • 250 gram Basmatirijst
  • 200 gram Champignons
  • 100 gram Shiitake biol
  • 150 gram Oesterzwammen
  • 4 stuks Eieren
  • 50 gram Roomboter
  • 2 eetlepel Sojasaus
  • 1 theelepel Rijstazijn
  • 1 theelepel Sesamolie
Japanse rijstbowl met paddenstoelen en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Doe de rijst in een pan met water en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de champignons in plakjes en snijd de shiitakes en oesterzwammen in reepjes.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 6 minuten. Laat schrikken onder de koude kraan, pel en halveer. Snijd de roomboter in blokjes.
  3. 3. Verwarm ondertussen een wok of koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen goudbruin en gaar. Breng op smaak met zwarte peper en blus af met de sojasaus, rijstazijn en sesamolie. Zet het vuur iets lager en voeg de roomboter toe.
  4. 4. Schep de rijst in vier kommen. Verdeel hier de paddenstoelenmix met aanhangend vocht over en top met de eitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 352
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 1