

Japanse rijstbowl met paddenstoelen en ei
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
8.69 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Basmatirijst
200 gram Champignons
100 gram Shiitake biol
150 gram Oesterzwammen
4 stuks Eieren
50 gram Roomboter
2 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Rijstazijn
1 theelepel Sesamolie
Bereidingswijze
1. Doe de rijst in een pan met water en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de champignons in plakjes en snijd de shiitakes en oesterzwammen in reepjes.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 6 minuten. Laat schrikken onder de koude kraan, pel en halveer. Snijd de roomboter in blokjes.
3. Verwarm ondertussen een wok of koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen goudbruin en gaar. Breng op smaak met zwarte peper en blus af met de sojasaus, rijstazijn en sesamolie. Zet het vuur iets lager en voeg de roomboter toe.
4. Schep de rijst in vier kommen. Verdeel hier de paddenstoelenmix met aanhangend vocht over en top met de eitjes.
Meer recepten in de categorie