
Kaasmuffin met zongedroogde tomaatjes
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
200 g bloem
1 tl, bakpoeder (gezeefd)
2 eieren
200 ml melk
5 el olijfolie
zout
125 g brandnetelkaas, in kleine blokjes
ca. 8 semi zongedroogde tomaatjes op olie (pot 265 g), kleingesneden
2 tl gedroogde tijm
muffinvorm (12 holtes)
papieren cakevormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Klop in een kom met een vork een glad beslag van de bloem, bakpoeder, eieren, melk, olijfolie en een snuf zout.
Schep er de brandnetelkaas, semi zongedroogde tomaatjes tijm door.
Schep het beslag in de met papieren cakevormpjes beklede muffinvorm. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Variatietip!
Vervang voor mediterrane muffins de zongedroogde tomaatjes door 1 peer in kleine blokjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
185 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
6 gram