Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

 1. PLUS/
 2. Recepten/
 3. Kaasplank

Kaasplank

Ingrediënten

 • 1. 1 rolletje geitenkaas (200 g, Bettine) Zachte, frisse geitenkaas die bijna iedereen lekker vindt, zelfs als je niet van geitenkaas houdt. Lekker bij een frisse, knisperige, lichte witte wijn van de Sauvignon Blanc druif.
 • 2. 1 stuk gevulde brie met truffel (180 g, PLUS FeestMoment) Volle, zachte brie met een romige truffellaag in het midden.
 • 3. 1 stukje Wijnendale (200 g) Roodbacteriekaas 50+ van gepasteuriseerde koemelk Halfharde, romige kaas, heel licht pikant met nootachtige tonen uit België die goed smaakt bij bier.
 • 4. 1 Camembert (250 g) Een authentieke pittige Camembert volgens traditioneel recept gemaakt in Normandië, sinds de 17e eeuw.
 • 5. 1 stuk boerenkaas oud 48+ (500 g, Gijs) Harde Hollandse kaas van rauwe koemelk met een uitgesproken, heftige, zoute smaak. De eiwitkristallen geven vaak een beetje een knisperig gevoel in je mond. Past goed bij oude Port of een zoete dessertwijn.
 • 6. 1 stukje Gorgonzola (160 g) Een milde Italiaanse blauwaderkaas van koemelk waar een blauwschimmelcultuur aan toe is gevoegd, die vaak in de smaak valt. Niet zo uitgesproken als Roquefort of Stilton. Dit is een BOB, dat staat voor Beschermde Oorsprongsbenaming. Dat wil zeggen dat alleen kaas die in een bepaald gebied geproduceerd wordt met grondstoffen uit dat gebied, die naam mag dragen. Lekker bij een volle rode wijn.
 • Rode druiven, gedroogde abrikozen en pruimen, scrocchi zeezout, picos dipstokjes, mini crackers naturel, takjes rozemarijn ter decoratie.
Kaasplank product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht

Bereidingswijze

 1. Hoe stel je nou de ultieme kaasplank samen? Nederlanders houden van milde kazen, niet zoals de Fransen, die houden van heftig. Maar een kaas met een eigen en uitgesproken smaak te midden van mildere kazen, is echt heel erg lekker. Kijk bij het samenstellen van je plank naar kazen van koemelk, geitenmelk, schapenmelk en een combinatie. En naar rauwmelkse kazen en kazen gemaakt van gepasteuriseerde melk. Kaas van rauwe melk heeft een sterkere, aardse smaak. Varieer ook in zachte, harde, roodflora, witflora, blauwader, belegen en jonge kazen. Elke kaas geeft een ander mondgevoel.
 2. Je kunt een mooie plank samenstellen van alleen Hollandse kaas of lekker door Europa reizen. Serveer de kaas op kamertemperatuur dus haal ze een uur van tevoren uit de koelkast. Reken voor een borrelplank 150 gram kaas per persoon. Serveer je de plank als nagerecht dan is 75 gram per persoon voldoende. PLUS heeft een internationale kaasplank voor 8 personen voor je samengesteld (eet ze in de aangegeven volgorde).