
Kaasscones met pompoen en tijm
Ontbijt
9 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
375 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
200 gram pompoenen (geraspt)
250 milliliter karnemelk
1 eetlepel tijm
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
0 bloem (om te bestuiven)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de pompoen, melk, tijm en kaas toe en kneed tot een geheel. Doe dit zo snel mogelijk, door te veel kneden worden de scones taai.
3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
4. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
180 kcal
Vetten
2 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
31 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie