
Kaasvlinders met komijn
8 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg (270 g)
1 ei, losgeklopt
100 g overjarige kaas (PLUS Klaverland), geraspt
1 ui, grofgeraspt
1 el verse tijm, alleen de blaadjes
2 el komijnzaadjes
EXTRA bakplaat
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg met bakpapier op een bakplaat uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met ei.
Roer kaas, ui en tijmblaadjes in een kom door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol de smalle kant tot de helft losjes op. Doe hetzelfde met de andere kant, tot ze tegen elkaar rollen. Bestrijk met een beetje ei zodat ze aan elkaar plakken.
Snijd de rol in plakjes van 1 centimeter. Leg ze op de bakplaat en druk ze plat. Laat een beetje ruimte tussen de vlinders. Bestrijk de bovenkant met een dun laagje ei. Bestrooi met komijnzaad.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de kaasvlinders afkoelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
70 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie