Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaasvlinders met komijn

Kaasvlinders met komijn

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g overjarige kaas (PLUS Klaverland), geraspt
  • 1 ui, grofgeraspt
  • 1 el verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 el komijnzaadjes
  • EXTRA bakplaat
Kaasvlinders met komijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg met bakpapier op een bakplaat uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met ei.
  2. Roer kaas, ui en tijmblaadjes in een kom door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol de smalle kant tot de helft losjes op. Doe hetzelfde met de andere kant, tot ze tegen elkaar rollen. Bestrijk met een beetje ei zodat ze aan elkaar plakken.
  3. Snijd de rol in plakjes van 1 centimeter. Leg ze op de bakplaat en druk ze plat. Laat een beetje ruimte tussen de vlinders. Bestrijk de bovenkant met een dun laagje ei. Bestrooi met komijnzaad.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de kaasvlinders afkoelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 70
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 5 g