
Kaasvlinders
Borrel
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
270 gram bladerdeeg
100 gram oude kaas (geraspt)
1 eetlepel paprikapoeder
1 ei ei
Bereidingswijze
1. Rol het bladerdeeg uit en beleg het bladerdeeg vervolgens met de geraspte kaas en wat paprikapoeder.
2. Rol het bladerdeeg aan de korte zijde tot het midden op (aan beide kanten), zo krijg je de vlindervorm.
3. Klop het eitje los en plak de zijdes tegen elkaar aan met het eimengsel.
4. Verpak het rol balderdeeg in bakpapier en laat deze minimaal een half uurtje opstijven in de vriezer. Op deze manier kun je het bladerdeeg makkelijker snijden.
5. Haal het rol bladerdeeg uit de vriezer en snijd in in plakjes van circa 0,5 cm dik.
6. Leg de kaasvlinders op een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze met het eimengsel.
7. Volg de instructies van de bladerdeegverpakking op of bak in 15 tot 20 minuten gaar in de oven op 200 graden. Genieten maar!
Meer recepten in de categorie