
Kabeljauw-ceviche met avocadomayonaise
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
400 gram kabeljauwfilets (in kleine blokjes, vers)
1 avocado (gehalveerd)
3 eetlepels mayonaise
75 gram veldsla
1 sjalot (in stukken)
0.5 rode pepers (in stukken)
1 teentje knoflook (in stukken)
1 cm verse gember (geschild, in stukken)
1 handje koriander (om te garneren, alleen de blaadjes)
2 limoenen (sap)
1 sinaasappel (sap)
Bereidingswijze
1. Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de marinade. Breng op smaak met zout en peper en schenk over de kabeljauw. Roer goed door en laat 5 minuten marineren.
2. Meng intussen in de keukenmachine de avocado met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
3. Garneer de vis met een handje veldsla en de mayonaise. Bestrooi met de korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie