Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw ceviche met een frisse bonensalade

Kabeljauw ceviche met een frisse bonensalade

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauwfilets
  • 5 stuks citroenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 400 gram sperziebonen (diepvries)
  • 300 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks limoenen
  • 1 stuk rode ui
  • 2 cm gember
  • 20 gram koriander
Kabeljauw ceviche met een frisse bonensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook, rasp de gember, snijd de kabeljauw in blokjes en de rode ui in dunne ringen.
  2. Rasp de schil van 1 limoen, pers het sap uit de citroenen en de limoenen, snijd de lente-ui in ringen, de bleekselderij in dunne plakken en hak de koriander fijn.
  3. Meng de kabeljauwblokjes met het limoen-citroensap en zet het in de koelkast. Voeg na 10 minuten de limoenrasp, de knoflook, de rode ui, de gember en de helft van de lente-ui, de bleekselderij en de koriander toe. Laat het nogmaals 10 minuten marineren/garen.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen en tuinbonen 3 minuten. Spoel ze af met koud water.
  5. Meng de sperziebonen met de tuinbonen, de overgebleven lente-ui, bleekselderij en koriander tot een frisse salade en serveer deze bij de ceviche.

    Voedingswaarde

  • Kcal 284
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11