
Kabeljauw ceviche met een frisse bonensalade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram kabeljauwfilets
5 stuks citroenen
3 stengels bleekselderij
400 gram sperziebonen (diepvries)
300 gram tuinbonen (diepvries)
1 stengel lente-ui
1 teentje knoflook
2 stuks limoenen
1 stuk rode ui
2 cm gember
20 gram koriander
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook, rasp de gember, snijd de kabeljauw in blokjes en de rode ui in dunne ringen.
2. Rasp de schil van 1 limoen, pers het sap uit de citroenen en de limoenen, snijd de lente-ui in ringen, de bleekselderij in dunne plakken en hak de koriander fijn.
3. Meng de kabeljauwblokjes met het limoen-citroensap en zet het in de koelkast. Voeg na 10 minuten de limoenrasp, de knoflook, de rode ui, de gember en de helft van de lente-ui, de bleekselderij en de koriander toe. Laat het nogmaals 10 minuten marineren/garen.
4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen en tuinbonen 3 minuten. Spoel ze af met koud water.
5. Meng de sperziebonen met de tuinbonen, de overgebleven lente-ui, bleekselderij en koriander tot een frisse salade en serveer deze bij de ceviche.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1197 Kj
Calorieën
284 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
31 gram