
Kabeljauw in rauwe ham met rucolastamppot
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1.250 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
500 g kabeljauwfilet
8 plakken Puur van Smaak Coburgerham
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie
1 beker crème fraîche (200 g)
2 zakken rucola (à 75 g)
EXTRA 4 cocktailprikkers
pureestamper
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 stukken. Wikkel elk stuk in 2 plakken ham. Steek de ham eventueel vast met een cocktailprikker.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Schenk de olijfolie in de koekenpan. Bak de kabeljauwfilets in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de rucola door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rucolastamppot over 4 borden. Bestrooi met de pijnboompitten en leg de kabeljauwfilets erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
620 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
36 gram