Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw in rauwe ham met rucolastamppot

Kabeljauw in rauwe ham met rucolastamppot

Ingrediënten

  • 1.250 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 8 plakken Puur van Smaak Coburgerham
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 beker crème fraîche (200 g)
  • 2 zakken rucola (à 75 g)
  • EXTRA 4 cocktailprikkers
  • pureestamper
Kabeljauw in rauwe ham met rucolastamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 stukken. Wikkel elk stuk in 2 plakken ham. Steek de ham eventueel vast met een cocktailprikker.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Schenk de olijfolie in de koekenpan. Bak de kabeljauwfilets in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de rucola door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de rucolastamppot over 4 borden. Bestrooi met de pijnboompitten en leg de kabeljauwfilets erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 620
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 29 g