
Kabeljauw met courgette en zeekraal
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
500 g kabeljauwfilet
1 sjalot
1 courgette
150 g peultjes
1 citroen (schoongeboend)
4 el boter
200 ml droge witte wijn
bakpapier
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en leg elk stuk op een vel bakpapier. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de sjalot in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Snijd de peultjes in de lengte in schuine reepjes. Verdeel de sjalot, courgette en peultjes om de vis. Snijd de citroen in plakjes en verdeel er ook over. Leg er een eetlepel boter op en bestrooi weer met zout en peper.
Pak de lange zijdes vast en vouw die zigzaggend helemaal dicht. Draai aan een kant het uiteinde dicht, schenk in de open kant 50 ml wijn per pakketje en draai dicht. Vouw de uiteindes onder het pakketje, verpak in aluminiumfolie en rooster ze in ca. 10 min. op de BBQ gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
25 gram