Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met courgette en zeekraal

Kabeljauw met courgette en zeekraal

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 150 g peultjes
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 4 el boter
  • 200 ml droge witte wijn
  • bakpapier
  • aluminiumfolie
Kabeljauw met courgette en zeekraal product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en leg elk stuk op een vel bakpapier. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de sjalot in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Snijd de peultjes in de lengte in schuine reepjes. Verdeel de sjalot, courgette en peultjes om de vis. Snijd de citroen in plakjes en verdeel er ook over. Leg er een eetlepel boter op en bestrooi weer met zout en peper.
  2. Pak de lange zijdes vast en vouw die zigzaggend helemaal dicht. Draai aan een kant het uiteinde dicht, schenk in de open kant 50 ml wijn per pakketje en draai dicht. Vouw de uiteindes onder het pakketje, verpak in aluminiumfolie en rooster ze in ca. 10 min. op de BBQ gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 265
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 13 g