Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met kaaskrokant, geglaceerde bospeen en aardappelpartjes

Kabeljauw met kaaskrokant, geglaceerde bospeen en aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 520 gram kabeljauwfilets
  • 400 gram aardappelen kruimig
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 1 bosje bospeen
  • 0 krop ijsbergsla
  • 4 takjes rozemarijn
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 eetlepel honing
Kabeljauw met kaaskrokant, geglaceerde bospeen en aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappelen in partjes, verdeel over een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Leg er 3 takjes rozemarijn bovenop en bak in de oven in 20 - 30 minuten goudbruin.
  3. Verwijder de korstjes van het brood en rits de rozemarijn. Maal de korstjes samen met de rozemarijn en Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot er kruimels ontstaan.
  4. Snijd de kabeljauw in 4 stukken en dep droog met een vel keukenpapier. Verdeel het broodkruim-kaas mengsel over de bovenkant van de vis en druk stevig aan. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en bak in de oven in 15 - 20 minuten gaar en krokant.
  5. Breng een pan water aan de kook. Rasp de bospeen en kook 4 minuten. Bewaar 1 eetlepel van het kookvocht en giet de rest af. Verwarm de honing met het achtergehouden kookvocht en glaceer de bospeen.
  6. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes, halveer de cherrytomaatjes en meng met de sla. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie.
  7. Verdeel de aardappelpartjes samen met de geglaceerde bospeen en kabeljauw over de borden en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 381
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 8