
Kabeljauw met kaaskrokant, geglaceerde bospeen en aardappelpartjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
520 gram kabeljauwfilets
400 gram aardappelen kruimig
2 sneetjes bruin brood
1 bosje bospeen
0 krop ijsbergsla
4 takjes rozemarijn
30 gram parmezaanse kaas
200 gram cherrytomaten
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappelen in partjes, verdeel over een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Leg er 3 takjes rozemarijn bovenop en bak in de oven in 20 - 30 minuten goudbruin.
2. Verwijder de korstjes van het brood en rits de rozemarijn. Maal de korstjes samen met de rozemarijn en Parmezaanse kaas in een keukenmachine tot er kruimels ontstaan.
3. Snijd de kabeljauw in 4 stukken en dep droog met een vel keukenpapier. Verdeel het broodkruim-kaas mengsel over de bovenkant van de vis en druk stevig aan. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en bak in de oven in 15 - 20 minuten gaar en krokant.
4. Breng een pan water aan de kook. Rasp de bospeen en kook 4 minuten. Bewaar 1 eetlepel van het kookvocht en giet de rest af. Verwarm de honing met het achtergehouden kookvocht en glaceer de bospeen.
5. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes, halveer de cherrytomaatjes en meng met de sla. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie.
6. Verdeel de aardappelpartjes samen met de geglaceerde bospeen en kabeljauw over de borden en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1603 Kj
Calorieën
381 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
37 gram