
Kabeljauw met kappertjes-botersaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
600 gram kabeljauwfilet
600 milliliter visfond
750 gram vastkokende aardappels (geschild, in partjes)
400 gram sugarsnaps
100 gram boter
4 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
1 citroen (in partjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg de stukken vis naast elkaar in een lage ovenschaal.
2. Verwarm de visfond of -bouillon, giet deze bij de vis en zet circa 12 minuten in het midden van de oven.
3. Kook intussen de aardappels 15-20 minuten en de sugarsnaps circa 10 minuten.
4. Smelt de boter en laat deze goudbruin kleuren. Roer de kappertjes erdoor. Schep de vis op warme borden en lepel de kappertjes-botersaus erover. Leg de aardappels en sugarsnaps erbij. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
485 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie