
Kabeljauw met pompoenrösti
4 pers.
ca. 45 min
Spaans
Ingrediënten
400 g vastkokende aardappelen, geschild
400 g flespompoen, geschild
6 takjes verse rozemarijn
5 el bloem
4 el zonnebloemolie
4 kabeljauwfilets (± 130 g per stuk)
50 g roomboter (biologisch)
2 el kappertjes, uitgelekt
EXTRA keukenmachine
keukentouw
Bereidingswijze
Rasp de aardappel en pompoen op de fijne rasp van de keukenmachine. Je kunt ook een gewone rasp gebruiken. Snij de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en meng door het aardappelpompoenmengsel. Bestrooi met peper en eventueel zout en laat 15 min. staan.
Knijp nu zo veel mogelijk vocht uit het mengsel, in kleine beetjes met je handen. Meng 3 el bloem erdoor. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Neem steeds 1 flinke el van het aardappelpompoenmengsel, knijp samen en vorm tot een plat koekje. Leg de koekjes in de pan en bak ze op laag vuur in ± 15 min. gaar en goudbruin. Keer ze regelmatig. Het past waarschijnlijk niet allemaal, dus doe het in porties. Je kunt de gebakken koekjes warm houden in de oven op 150 °C.
Spoel ondertussen de vis af met koud water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel zout en wentel de stukken vis daarna door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf; een dun laagje is perfect. Verhit de helft van de boter met 1 el olie en leg de takjes rozemarijn erin. Leg op elk takje rozemarijn een stukje vis, zodat de smaak goed in de vis trekt en de vis minder snel blijft plakken. Bak op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer de vis voorzichtig, voeg de rest van de boter toe en bak de vis nog 3 min. of tot hij net gaar is. Neem de vis voorzichtig uit de pan en hou warm op een voorverwarmd bord. Zet het vuur hoog en bak de kappertjes 1 min. op hoog vuur. Schep de kappertjes en de boter over de vis. Serveer meteen met de rösti.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
27 gram