
Kabeljauw met saffraansaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Frans
Ingrediënten
500 gram kabeljauwfilets
2 eetlepels olijfolie
75 gram sjalotjes (gesnipperd)
1 envelopje saffraan
100 milliliter witte wijn
75 milliliter visbouillon
200 milliliter kookroom
100 milliliter sinaasappelsap
25 gram boter
1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
1 eetlepel dragon (gehakt)
3 stronkjes witlof
Bereidingswijze
1. Dep de vis droog en snijd in dunne plakjes of smalle repen. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 150ºC.
2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot. Schep de saffraan erdoor. Blus af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Giet de bouillon en room erbij en kook zachtjes 4-5 minuten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Pureer de saus met een staafmixer en houd apart.
3. Gaar de kabeljauw 10-12 minuten in het midden van de oven. Verhit het sinaasappelsap en kook tot de helft in. Klop de boter erdoor en roer de peterselie en dragon erdoor. Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd in lange repen. Gaar 2-3 minuten in de sinaasappelsaus. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de repen witlof over warme borden en leg de vis erop. Verwarm de sjalotten- saffraansaus en klop deze licht schuimig. Giet de saus over de vis en sprenkel eventueel nog wat sinaasappelsaus op het bord.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie