Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus

Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 1000 gram aardappelen
  • 10 gram dille
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 stuks limoenen
  • 1 teentje knoflook
  • 520 gram kabeljauwfilets
Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd in parten. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden. Hak de dille fijn, rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
  3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 12 minuten en giet af. Voeg de laatste 4 minuten de sperziebonen toe aan de pan.
  4. Meng de knoflook met de limoenrasp, de helft van de dille en een scheut olijfolie. Verdeel de aardappelen en sperziebonen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met het kruidenmengsel en bak in de oven in 15 minuten gaar en knapperig.
  5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 minuten goudbruin.
  6. Meng ondertussen de crème fraîche met de mayonaise, de overgebleven dille en het limoensap tot een frisse saus.
  7. Verdeel de kabeljauw samen met de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de dillesaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 544
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 11