
Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
1000 gram aardappelen
10 gram dille
2 eetlepels mayonaise
125 ml crème fraîche
2 stuks limoenen
1 teentje knoflook
520 gram kabeljauwfilets
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd in parten. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden. Hak de dille fijn, rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 12 minuten en giet af. Voeg de laatste 4 minuten de sperziebonen toe aan de pan.
4. Meng de knoflook met de limoenrasp, de helft van de dille en een scheut olijfolie. Verdeel de aardappelen en sperziebonen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met het kruidenmengsel en bak in de oven in 15 minuten gaar en knapperig.
5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 minuten goudbruin.
6. Meng ondertussen de crème fraîche met de mayonaise, de overgebleven dille en het limoensap tot een frisse saus.
7. Verdeel de kabeljauw samen met de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de dillesaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2291 Kj
Calorieën
544 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
38 gram