1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met zelf gemaakte rösti

Kabeljauw met zelf gemaakte rösti

Kabeljauw met zelf gemaakte rösti product foto
  • Ingredienten:

  • 5 el Carbonell Olys olijfolie
  • 2 Sjalotten
  • 1 Paprika
  • 800 g Panklare vastkokende aardappelen
  • 500 g Kabeljauwfilet
  • 2 el Bloem
  • 1 Blik PLUS rode kidneybonen à 200 gram
  • 1 Doos PLUS champignons à 200 gram
  • 2 Lente uitjes
  • 1 Pak Heinz tomatenblokjes met knoflook à 400 gram
  • Peper
  • Zout
Bereiden
Snijd de sjalotjes fijn, de paprika in kleine blokjes, de champignons in plakjes en de lente uitjes in ringetjes. De aardappelen moeten geschild worden en daarna grof geraspt
Verdeel wat olie in een ovenschaal. Strooi de sjalotten, paprika en geraspte aardappel er in en verdeel gelijkmatig over de schaal. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210ºC. Controleer af en toe of het niet te hard gaat; dek anders af met aluminiumfolie.
Kruid ondertussen de kabeljauwfilets met peper en zout en wentel door de bloem. Bak ze krokant in een hete koekenpan met olijfolie in 3-5 minuten per kant. Bak in een andere koekenpan de kidneybonen, champignons, lente uitjes en tomatenblokjes.
Haal de rösti uit de oven en verdeel over de borden. Schep hier de tomaten bonensaus bij en leg de gebakken kabeljauw erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 491
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie