
Kabeljauw met zoete-aardappelsalade
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
800 g zoete aardappel
10 el olijfolie
400 g spitskool
500 g kabeljauw
1 avocado
2 el citroensap
50 g zongedroogde tomaatjes
10 blaadjes basilicum
16 groene olijven
himalaya- of zeezout
zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
Meng 4 eetlepels olijfolie door de aardappelblokjes.
Rooster de aardappelblokjes in 30 minuten gaar in de oven.
Snijd de spitskool in dunne sliertjes.
Breng 2 liter water met wat himalaya- of zeezout aan de kook en leg de kabeljauw erin; zet het vuur uit en laat de vis 8 minuten garen.
Verwijder de pit van de avocado en lepel het vruchtvlees eruit.
Prak het vruchtvlees met 6 eetlepels olijfolie en het citroensap; verdun eventueel met wat water tot yoghurtdikte.
Snijd de tomaatjes fijn en meng door de avocadopuree; breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalaya- of zeezout.
Snijd de basilicum fijn en de olijven in ringetjes.
Meng de zoete aardappel met de spitskool en de avocadodressing.
Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, leg de kabeljauw erbij en strooi de basilicum en olijven erover.