Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met zoete-aardappelsalade

Kabeljauw met zoete-aardappelsalade

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappel
  • 10 el olijfolie
  • 400 g spitskool
  • 500 g kabeljauw
  • 1 avocado
  • 2 el citroensap
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 16 groene olijven
  • himalaya- of zeezout
  • zwarte peper
Kabeljauw met zoete-aardappelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  3. Meng 4 eetlepels olijfolie door de aardappelblokjes.
  4. Rooster de aardappelblokjes in 30 minuten gaar in de oven.
  5. Snijd de spitskool in dunne sliertjes.
  6. Breng 2 liter water met wat himalaya- of zeezout aan de kook en leg de kabeljauw erin; zet het vuur uit en laat de vis 8 minuten garen.
  7. Verwijder de pit van de avocado en lepel het vruchtvlees eruit.
  8. Prak het vruchtvlees met 6 eetlepels olijfolie en het citroensap; verdun eventueel met wat water tot yoghurtdikte.
  9. Snijd de tomaatjes fijn en meng door de avocadopuree; breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalaya- of zeezout.
  10. Snijd de basilicum fijn en de olijven in ringetjes.
  11. Meng de zoete aardappel met de spitskool en de avocadodressing.
  12. Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, leg de kabeljauw erbij en strooi de basilicum en olijven erover.