

Kabeljauw puttanesca
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Spaghetti
1 stuk PLUS Kabeljauwfilet
1 eetlepel Uien
4 tenen Knoflook
4 filets Ansjovis
3 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Tomatenblokjes
1 theelepel Oregano
2 theelepel Kappertjes
75 gram Groene olijven
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti in gezouten water al dente, zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snipper intussen de ui, snijd de knoflook en ansjovis fijn en snijd de olijven in ringen.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en ansjovis tot de ui zacht begint te worden. Voeg de tomatenblokjes, oregano, kappertjes en olijven toe, meng door en breng op smaak met zout.
4. Leg de kabeljauw in de saus en laat, met deksel op de pan, 10 minuten garen. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng door. Verdeel over 4 borden en garneer met grof gehakte peterselie.
Meer recepten in de categorie