Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw uit de oven met roergebakken witlof

Kabeljauw uit de oven met roergebakken witlof

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 trostomaten
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 zak witlof (à 500 g)
  • 4 el oestersaus (of ketjap)
  • 2 el olie
  • EXTRA bakplaat, bakpapier
Kabeljauw uit de oven met roergebakken witlof product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en zout. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. De lijsten worden niet gebruikt. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes en meng in een kom met de gember, knoflook en bosui. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de stukken vis. Bak de vis in 10 minuten gaar midden in de oven.
  4. Haal de blaadjes los van de stronkjes witlof. Verhit een wok op hoog vuur met de olie en roerbak de blaadjes van de witlof ongeveer 5 minuten. Schep de oestersaus erdoor en verdeel over borden. Serveer met een stuk kabeljauw uit de oven.

Variatie

Geroerbakte witlof over? Lekker als bijgerecht met gehakte pinda’s, fijngesneden rode peper en ringetjes bosui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 215
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 8 g
  • Vet 9 g