Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwburgers met gegrilde courgette salade

Kabeljauwburgers met gegrilde courgette salade

Ingrediënten

  • 4 stuks kabeljauwburgers
  • 4 stuks kaiserbroodjes
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk avocado
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 stuks courgettes
  • 2 eetlepels Heksenkaas
  • 100 gram kropsla
  • 450 gram aardappelpartjes
Kabeljauwburgers met gegrilde courgette salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak in de oven in 20 minuten goudbruin.
  2. Snijd de courgette over de lengte in plakken, pel de rode ui en snijd in brede ringen en de tomaat in plakken. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verhit een grillpan, bestrijk de courgette met olijfolie en grill tot er mooie strepen ontstaan.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 4 - 6 minuten goudbruin en gaar.
  5. Meng de slamix met de avocado en de gegrilde courgette. Houd 4 plakken courgette apart.
  6. Snijd de broodjes open. Verdeel de Heks’nkaas, de tomaat, de rode ui en de kabeljauwburgers erop. Leg de overige gegrilde courgette gekruld op de burger en garneer met de tuinkers.
  7. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de salade en de aardappelpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 571
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 9