
Kabeljauwburgers met gegrilde courgette salade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 stuks kabeljauwburgers
4 stuks kaiserbroodjes
2 stuks tomaten
1 stuk rode ui
1 stuk avocado
1 bakje tuinkers
2 stuks courgettes
2 eetlepels Heksenkaas
100 gram kropsla
450 gram aardappelpartjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak in de oven in 20 minuten goudbruin.
2. Snijd de courgette over de lengte in plakken, pel de rode ui en snijd in brede ringen en de tomaat in plakken. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
3. Verhit een grillpan, bestrijk de courgette met olijfolie en grill tot er mooie strepen ontstaan.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 4 - 6 minuten goudbruin en gaar.
5. Meng de slamix met de avocado en de gegrilde courgette. Houd 4 plakken courgette apart.
6. Snijd de broodjes open. Verdeel de Heks’nkaas, de tomaat, de rode ui en de kabeljauwburgers erop. Leg de overige gegrilde courgette gekruld op de burger en garneer met de tuinkers.
7. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de salade en de aardappelpartjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2398 Kj
Calorieën
571 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
20 gram