Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwfilet met groenten en krieltjes

Kabeljauwfilet met groenten en krieltjes

Ingrediënten

  • 500 g Panklare geschrapte krieltjes
  • 1 Bosje wortels
  • 150 g panklare peultjes
  • 300 g Kabeljauwfilet
  • 1 pot Silvo Shake it Vis kruiden
  • 2 el Boter
  • 2 el Silvo Peterselie
  • Peper
  • zout
Kabeljauwfilet met groenten en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de krieltjes af met koud water, breng ze met een klein laagje water aan de kook en kook ze op middelmatig vuur gaar. Giet de krieltjes af, zet de pan terug op het vuur en laat de krieltjes even droog stomen.
  2. Maak ondertussen de wortels schoon, snijd ze in stukken van ca. 3 cm en kook ze beetgaar. Kook ook de peultjes beetgaar.
  3. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met de Shake It Viskruiden. Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak de kabeljauw op matig vuur goudbruin en gaar.
  4. Smelt als laatste de boter in een grote pan, voeg de krieltjes, peultjes, wortels en peterselie toe. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel het mengsel van krieltjes en groenten over 2 borden en leg de kabeljauwfilet ernaast.

    Voedingswaarde

  • Kcal 309
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vet 12 g