
Kabeljauwfilet met rode pesto en roergebakken boerenkool
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
520 gram kabeljauwfilets
3 eetlepels rode pesto
800 gram aardappelen
800 gram boerenkool
1 stuk rode peper
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Snijd de aardappelen in partjes. Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine stukjes.
2. Kook de aardappelen in 20 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de kabeljauwfilets in ongeveer 8 minuten gaar.
4. Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en fruit de ui met de rode peper aan. Doe de boerenkool erbij en bak nog 3 minuten aan.
5. Smeer de kabeljauw in met de rode pesto en serveer met de aardappelpartjes en de boerenkool.
Tip: Garneer met wat gesneden bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1993 Kj
Calorieën
474 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
42 gram